Наклоненото елипсовидно кръстовище във ВарнаСпас Спасов, Дневник    Кадрите от елипсовидното

...
Наклоненото елипсовидно кръстовище във ВарнаСпас Спасов, Дневник    Кадрите от елипсовидното
Коментари Харесай

Дневник: Защо кръстовища във Варна се накланят и стават елипсовидни

Наклоненото елипсовидно кръстовище във Варна

Спас Спасов, " Дневник "     

Кадрите от елипсовидното и наклонено кръстовище във Варна, излъчени в няколко телевизионни репортажа през последните дни, анкетите с водачи, в които те настояват, че оборудването е рисково поради неналичието на видимост, само че и мнението на специалисти, които споделят същите опасения, се оказаха " нечиста сделка ".

Така ги дефинира през вчерашния ден зам.-кметът на Варна Христо Иванов по време на спешен брифинг, призован незабавно в 17 ч., откакто поканата за него бе изпратена до медиите 45 мин. по-рано. Акцията беше подхваната в отговор на конференцията, дадена по-рано денем от Камарата на архитектите в България, поради дефектите на кръстовището на булевардите " Васил Левски " и " Цар Освободител " в града. Те станаха забележими едвам откакто оборудването беше отворено за придвижване след огромна реорганизация, която
би трябвало да бъде приключена предизборно до края на април.

По време на вчерашната конференция от Камарата на архитектите в България оповестиха, че реконструкцията на въпросното кръстовище, част от план, финансирана от държавното управление с 80.5 млн. лева, е образец за това по какъв начин поради всеобщо прилаганата процедура на така наречен инженеринг при осъществяване на строителни публични поръчки с многомилионни бюджети те най-често приключват с незадоволителни резултати. В обява във фейсбук от камарата дадоха образец и с преразход на материали за ненужните общо три двуетажни кръстовища, издигнати по плана, с неналичието на опция за придвижване на пешеходци в тях, с бетонирането на терени, които би трябвало да бъдат озеленени, и така нататък

Председателят на Камарата на архитектите в България Борислав Игнатов напомни, че реконструкцията на бул. " Васил Левски " е била осъществена по план от 80-те години, който няма нищо общо със положение на инфраструктурата във Варна повече от 30 години по-късно. При това планът е бил преработван " в придвижване " по време на самото строителство.

 Христо Иванов

" Световните трендове са в градовете въобще да няма пътни автомагистрали, сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " ръководителят на Камарата на архитектите в България Борислав Игнатов. Колкото по-голяма е една улица, толкоз повече трафик притегля тя. Освен това за всички живеещи в близост ще е проблем – висока скорост, високо замърсяване, висок звук, а също така и причина за пътни произшествия ", изясни Игнатов.

По мотив на дефектите по кръстовището, станали забележими от фотосите, направени с дронове, Игнатов сподели: " Искам да попитам министър-председателя и кмета на Варна те с дефектни милиони ли заплащат, та одобряват дефектни поправки, осъществени с тях? "

Продължението ВИЖТЕ ТУК

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР